Yoga og krystaltraditioner

I mange tusindvis af år har yoga og krystaltraditioner gået hånd i hånd i mange forskellige spirituelle praksiser. De spiller nemlig også fantastisk godt sammen i arbejdet med sundhed og balance for krop, sind og sjæl.

Meridianer og chakra

Yogaterapi og krystalterapi arbejder begge med begreberne meridianer og chakra. Chakra karakteriseres som store energicentre, hvor specifikke områder af vores energi centreres og hvor vi samtidig er særligt modtagelige for ekstern påvirkning.

Eksempelvis er vores kronechakra centrum for bevidsthedsudvidelse, meditation og refleksion. Har man en ubalance her, eller ønsker man blot at udvikle denne del af sig selv, kan man altså med fordel arbejde på at styrke dette chakra.

Meridianer er derimod baner der løber i kroppen og sammenflettes på en måde, som betyder at vi kan påvirke vores indre organer, hormonsystem og lignende, gennem tryk, massage, stræk og stimulering.

Måske du kender dette som filosofien på eksempelvis akupunktur, zoneterapi og akupressur.

Yogaterapi

Yoga og yogaterapi er især centreret omkring disse filosofier omkring kroppens sammensætning samt samspillet mellem fysisk, åndelig og mental trivsel.

Derfor vil yogaen ofte bestå af en kombination af hvile samt blide stræk, hvor sidstnævnte typisk sætter fokus på bestemte dele af vores krop, meridianer og chakra.

Eksempelvis kan et stræk i brystkassen være med til at åbne vores hjertechakra. Eller man kan drage fordel af bestemte udstrækninger af arme, hænder og fingre for at stimulere eksempelvis lunger og tyktarm.

Krystalterapi

På præcis samme facon kan krystaller støtte os i forskellige kropslige, mentale eller spirituelle blokeringer og udfordringer, ved at åbne for energien i bestemte dele af vores ånd, sind og krop.

Eksempelvis kan krystallen karneols energi fremme energien i vores rodchakra imens ametysten kan løsne blokeringer ved vores 3. øje eller kronechakra.

Krystaller vibrerer på forskellige frekevenser, hvilket påvirker frekvensen i os. Dette kan sammenlignes med stemmegafler, som tuner ind på hinandens energi helt uden berøring.

savasana.dk kan du finde meget mere viden om krystallernes egenskaber, og deres indflydelse på vores meridianer og chakra. Derudover kan du købe elegante krystalsmykker, så du kan bære din favoritkrystal med dig overalt og dermed få glæde af din krystals egenskaber altid.

Kombiner yoga og krystaller

Du kan derfor med stor fordel kombinere din yogapraksis med energien fra krystaller.

Dette kan eksempelvis gøres ved at placere krystaller i rummet, med den energi du ønsker at forstærke. Et alternativ er at bære krystalsmykker, så du får glæde af krystallen mod din krop, imens du praktiserer og eventuelt også i forbindelse med meditation.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *