Sådan skaber du mere velvære i hjemmet

Sådan skaber du mere velvære i hjemmet

I en tid med stress og jag over flæskesteg, julegaver, nytårsforsætter og rugbrødsmadder, så kan man godt få brug for en pause engang imellem. Desværre, så er det ikke altid, at du bare lige kan tage én time eller to væk fra dit hjem for at gå i spa, sauna, en tur i skoven eller slappe af væk fra familien.

Heldigvis, så er der en masse måder, hvorpå du kan skabe mere velvære i hjemmet uden at skulle bruge tid på at komme væk fra de fire vægge.

Slap af med en god massage stol

Massage er den ultimative måde at få bugt med muskelsmerter, stress og lignende i kroppen, som kan gøre dig anspændt og irritabel. Hvis du tit går med ondt i nakke og ryg, så kan du måske få gavn af en stol, som kan tilbyde massage.

Det kan du finde på Kondition.dk, her har de testet flere forskellige typer, så du kan finde den helt rigtige og bedste massage stol for netop dig.

Brug massage stolen efter behov og gerne, mens du får lukket øjnene og måske slapper af til en lydbog, så kommer du helt ned i gear.

Sund og nærende kost

Velvære handler ikke kun om at hygge sig og slappe af, det handler også om at give kroppen, hvad den har brug for, så den kan give dig energi og overskud.

Det er derfor vigtigt, at du prioriterer din kost mindst ligeså meget, som du prioriterer afslapning i hjemmet. Når du begynder at rydde op i din kost og spise sundere, så vil du mærke, at du sover bedre og har mere overskud til at komme igennem dagen.

Der er mange måder at få en sund og nærende kost på. Det kan være, at du skal spise flere grøntsager, droppe sukkeret eller spise mindre kød. Ofte er det meget individuelt, hvor mange ændringer og forbedringer, der skal til, så prøv dig frem og gør det, der giver dig overskud og energi.

Få lys og luft indenfor

Du kan hurtigt blive tung i hovedet og miste energi, hvis du går rundt i tung og varm luft i løbet af dagen. Det kan give hovedpine og gøre dig træt. Derfor bør du være opmærksom på, at der bliver luftet regelmæssigt ud i dit hjem – og du må ikke glemme din arbejdsplads, hvor du også bruger en stor del af din dag.

Når du så endelig kommer hjem og har fri, så må du huske at få dagens sidste lys ind i hjemmet. Det skaber varme og giver dig livsvigtige vitaminer. Kom gerne en tur ud i naturen, når du får fri. Det er den bedste måde at få frisk luft på.

Hold en ugentlig spadag

Hvis du savner spaen efter at du har fået børn, så er du ikke alene. Der er ofte ikke meget tid til at prioritere dig selv i en stresset hverdag. Dette kan du komme til livs ved at holde en obligatorisk og fast spadag ugentligt – eller månedlig.

Når dagen endelig kommer, så køb et par duftlys og nogle lækre sæber. Hvis du har et badekar, så kan du fylde det og sætte noget god musik på. Måske hælder du et enkelt glas rødvin op til dig selv, og så lader du dig ellers bare opløse i det varme vand. Spadagen bør gentages så ofte, som du har brug for det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *